Syksy 2019 – 9. luokan TET

Vinkit blogikirjoituksiin

Kirjoita blogia kolmena päivänä kummallakin viikolla.

Ensimmäinen päivä

Esittele blogin alussa työpaikkasi eli kerro yrityksen nimi, sijainti ja mikä toimiala. Kerro, miten löysit työpaikan ja minkälaisilla tunnelmilla aloitat työt.

 

Keskellä viikkoa

Valitse haastateltavaksi joku henkilö työpaikaltasi. Tee hänelle viisi kysymystä. Mieti, mikä on haastattelun idea ja tarkoitus. Älä käytä -ko/-kö -kysymyksiä vaan millainen, miten, miksi, milloin jne. Näin saat tarkemmat vastaukset ja enemmän tietoa.

Jos olet kaksi viikkoa samassa paikassa, valitse toiselle viikolla uusi haastateltava. Olisi hyvä, jos hän tekisi erilaista työtä kuin aikaisempi haastateltava.

 

Viides päivä

Kerro lopuksi, mitä teit viikon ajan, mitä opit, mikä ilahdutti/harmitti, kuinka sinua kohdeltiin ja minkälainen ilmapiiri työpaikalla oli. Mitä hyötyä TETistä on yhdeksäsluokkalaiselle? Miten TET vaikutti käsityksiisi työnteosta? Miten TET vaikutti tulevaisuuden suunnitelmiisi? Omakohtainen pohdinta blogitekstissä on sallittua ja jopa toivottavaa.

Muista, että asiateksti on tiivis. Älä jaarittele. Vältä pitkiä virkkeitä. Jätä pois itsestäänselvyydet (puin lapsille ulkovaatteet aamuisin, kun mentiin ulos, pidin ruokatauon, lähdin päivän päätteeksi kotiin jne.). Muista hyvä yleiskieli, oikeinkirjoitus ja kappalejako.