TET-oppimispäiväkirjan ohjeita

1) Toimenpiteet alkuun pääsemiseksi

Wivi Lönnin koulun Pyynikin koulutalon oppilaat raportoivat päivän tapahtumista ja TET-huomioista oppimispäiväkirjaan, johon pääsee kirjautumaan ’Etusivulla’ oikealla olevasta palkista. Klikkaus kohtaa ’Kirjaudu sisään’ ja eteenpäin mennään käyttämällä tunnusta ’etunimisukunimi’ ja useinmiten oppilasverkon salasanaa. Jos et muista salasanaasi, klikkaa kirjautumissivulla kohtaa ’Salasana hukassa’ ja käytä sähköpostinasi Office 365 ’@opetus.tampere.fi’ postilokeroasi. Sieltä löydät aktivointipostin ja ohjeet, joita seuraat.

Oppilaat ovat kirjautuneita Avustajan rooliin ja opettajien rooli on Pääkäyttäjä. Opettajien on julkaistava oppilaiden päiväkirjamerkinnät, koska julkaiseminen on pääkäyttäjien vastuulla.

Kun olet kirjautuneena, aktiivisena on ’Minun sivustoni’ -näkymä. Klikkaa ’Artikkelit’ kohtaa ja ’Lisää uusi’. Otsikkoon kirjoitetaan TET-paikkan nimi mahdollisimman oikein. Tekstikohtaan kirjoitetaan ensin päivämäärä ja sitten kerrotaan päivän tapahtumista omin sanoin ottaen huomioon yläpalkissa Opon vinkit -sivulla olevia raportointikysymyksiä ja tehtäviä. Tallenna tekstisi aina luonnoksena.

Muokkaustilassa ennen päiväkirjamerkinnän tallentamista pitää tarkistaa oikealla olevassa palkissa kohdassa ’Kategoriat’. Merkitse seuraavat kohdat:

1) ’Alku’

2) luokkatunnus (TET S19 9A jne.)

3) ’TET syksy 2019

Opettajat löytävät kommentoitavat tekstit näppärästi yhdestä paikasta lisäävät huomionsa tekstiisi sekä poistavat ’Alku’ kategorian. Seuraavana päivänä Sinä jatkat raportoimista samaan artikkeliin, jonka aloitit. Tarkista, että kategoriat ovat samat kuin on mainittu yllä. Kiitos!

2) Kerrataan vielä: Toimenpiteet ensimmäisen artikkelin jälkeen

Julkaisemattoman tekstin löytää kirjautumisen jälkeen kohdasta ’Artikkelit’. Jos opettaja on kommentoinut sitä, se on eri kategoriassa kuin ’Alku’. Päivän teksti lisätään artikkeliin ja korjataan aikaisempaa tesktiä opettajan kommentin mukaan. Tekstin lisäämisen ja korjaamisen jälkeen ennen päiväkirjamerkinnän tallentamista pitää tarkistaa oikealla olevassa palkissa kohdassa ’Kategoriat’, että ruutu ’Alku’ on aktiivinen ja luokkatunnus huomioitu.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *